top of page

Bio

 

Thea Kristine Tangen Kiær (London, England, 1988) er en norsk kunstner bosatt i Trondheim, Norge. 

Hun har en bachelorgrad som førskolelærer med fordypning i småbarnspedagogikk (2014) fra Dronning Mauds Minne Høgskole og Universitetet i Tromsø. Hun er også utdannet interiørkonsulent (2008) fra Høyskolen Kristiania i Oslo, og er veldig interessert i å plassere kunst inn i interiør. Thea har også tatt videreutdanning som kunst og håndverkslærer for trinn 5. -10. (2018) fra Univerisitetet i Sørøst-Norge, avd Notodden, og jobbet som kunst og håndverkslærer på en barneskole i Trondheim og som kunstformidler på Kunsthall Trondheim.

Idag studerer hun BA (Hons) Painting på The Open College of The Arts, University for the Creative Arts, UK, som online student. Thea har også hold noen kurs i maling for barn på Arttik Trondheim. I 2021 planlegger Thea å lage en online kursportal der hun vil publisere online kurs i de maleteknikkene hun bruker. Følg med! 

Thea baserer sitt kunstnerskap på maleri, mixed media teknikker, tegning, grafikk, digital kunst og strikkedesign der hun eksperimenterer med former, rytmer og farger for å visualisere menneskelige følelser, undre seg rundt samfunnsspørsmål og kanalisere beskjeder fra den andre siden gjennom varierte mixed media uttrykk.

Thea jobber veldig intuitivt og spontant og lager det som kommer til henne i det øyeblikket hun er i sin kreative flyt. Maleriene hennes er både figurative og abstrakte, med sterke og intense farger, og harmoniske og skjøre uttrykk.

 

 

 

 

IMG_5520.jpeg

Selv om Thea begynte å tegne og male allerede som liten jente har hun alltid hatt lyst til å utvikle seg innen kunst. Hun deltok som 15-åring på Ikonkurs der hun lærte å lage Bysantinske ikoner med de gamle teknikkene. Dette gjorde henne enda mer interessert i å tilegne seg ny kunnskap. Etter å ha gått Tegning, Form og Farge på videregående skole (2007), har hun studert innen interiør og pedagogikk. Kunsten har alltid stått sterkt ved siden av dette og nå satser hun for å bli synlig i kunstmiljøet. Hjemmesiden hennes består også av nettbutikk der kunst selges til svært rimelige priser. Dette fordi Thea også er svært opptatt av at kunst ikke bare skal være tilgjengelig for mennesker med masse penger, men at alle mennesker skal kunne ha mulighet til å ha et originalt kunstverk på veggen i hjemmet sitt.

Thea har vært representert på flere utstillinger og høstet gode tilbakemeldinger på sin kunst. I 2011ble hun kuratert til å være med i en internasjonal kunstbok, International Contemporary Artists Vol III, (2011) publisert i New York og Athen av ICA Publishing. Thea ble også i 2019 spurt om hun ville delta på gruppeutstillingen TIA, Trevisan International Art, The Illusion of Reality (2019) på Galleria De Marchi, Bologna, IT. Hun deltok med sin epoxy resin maleri serie Under the surface.  I 2020 hadde Thea sin aller første separatutstilling på Gallery F48, Frogner, Oslo. I 2021 skal Thea ha to separatutstillinger, i januar på Det Øde Galleri og Skaperi, Røyse, og i august/september på Galleri F48, Frogner, Oslo.

IMG_6401.jpg

Her holder Thea et bilde av sin oldemor, Ingrid Kiær, som var kunstner og blant annet har utsmykket hele kirkerommet i Ranheim kirke, NO. Ingrid Kiær var også datter av den verdenskjente maleren, Frits Thaulow, som da er Thea sin tippoldefar!

bottom of page